Saturday, 4 October 2014

Aku Rindu..

Haii. Assalamualaikum! Hari ini mahu aktif balik lah membelogkan diri. See the title? Ya aku rindu. Rinduu sangattt...... crying1 onion head

Tengok nii! 
Gambar After Amali Sains Sukan Last Year.

Yang ni baa aku rindu betul tuh. INI LA ITU!! Kalau dulu, 21 orang dalam kelas. Lepas tuh, kurang satu, kurang satu, kurang lagi satu. Sekarang tinggal 17 orang lagi dalam kelas. Huh!! depressed2 onion head Kelas tadika lagi ramai kali!

Tengok dalm pict tuh, semua nampak bersatu kan walaupun ada masalah. Tapi? Hebat baa ni kami semua. Apa-2 pun kami boleh handle walau pun penat.

Tapi sekarang? SEBALIKNYA. Rasa kecewa masih bersisa di hati. Apa-2 pun, sekarang semua kejar matlamat sendiri. Tidak apalah, kalau keputusan yang lain tuh untuk memulaukan hati ini, never mind. Life must go on
falling asleep onion head

Dah baca? Best? Like lewrr~

Thursday, 2 October 2014

Andai Suatu Hari Nanti, Aku...

Andai Suatu Hari Nanti, Aku... dibagi peluang untuk kenal balik orang yang pernah dengan aku, aku pilih untuk 'BERSAHABAT' dari 'BERCINTA' mouse girl 20.

Aku sayang kamu, tapi malangnya, perasaan sayang ku tuh lama sudah mati. HANCUR, MUSNAH hati aku dipermain kamu. Walau macam mana pun aku cuba untuk pertahankan kamu, banyak cara juga kamu buat kan untuk lepaskan aku, atau maybe, buat aku lepaskan kamu.  

Macam mana pun aku tanggung sakit hati aku ni, aku kena terima juga. Aku sayang kamu, tapi mungkin jodoh itu bukan milik kita. Tapi kalau jodoh itu untuk masa depan kita, aku terima dengan hati terbuka. Aku cuba rapat, cuba berbaik dengan kamu, tapi aku takut kamu salah nilai dengan apa yang ku buat.  

*W.M.I.W.A.A
*M.K.M
*M.A.R.B
*M.R
*M.I.A.R
*A.K.M.M.H

mouse girl 13

Dah baca? Best? Like lewrr~

Humpp~ Tersakiti..

Hai! Again. Sebagai seorang manusia, aku juga punya rasa, masih punya perasaan. Sakitnya hati bila orang yang kita percaya dan orang yang kita rapat buat biadap dengan kita. Walaupun cuma benda kecil saja, tetap menyakitkan hati, kan? 

Entahlah. Ada kawan macam tiada. Yang dorang tahu cuma happy dengan boyfriend, tapi tidak pernah fikir pasal kawan sendiri. Sangatlah terasa hati ini. Cara bercakap pun bukan macam dulu dah. Sekarang dengan sang kekasih, manja tahap  bila dengan kawan sendiri perangai tuh macam . Mau sangat hati ni teriak, tapi buat apa? Berbaloikah dengan perasaan sakit hati aku ni? Aku pun tidak pasti dan kurang mengerti. Kau dah kenal aku lama, tapi kau belakangkan aku bila kau dah bahagia!!

Tapi tidak apalah. One days, soon or later, you'll face the same for what have you done to me. Walau macam mana pun, suatu hari nanti aku pasti, kau tetap akan cari aku sebagai kawan, and masa tuh baru kau tau apa erti PERSAHABTAN itu kan.

Hope, bila hati kau dah pulih, kau kenanglah kenangan kita sama-sama tuh aa. Harap-haraplah rasa tersakiti aku ni tidak berpanjangan and harap-harap kita jadi macam dulu lagi.


Dah baca? Best? Like lewrr~

Saturday, 6 September 2014

Hanya Mampu Bersabar..

Inilah dia duniawi. Inilah dia erti kehidupan sebenar. Tidak selamanya kita berada di atas, tidak selamanya juga kita berada di bawah. Andai sahaja ada insan yang mengerti dan memahami hati ini, pasti indah rasanya untuk meneruskan hari-hari yang mendatang.

Namun kita hanya mampu untuk merancang banyak perkara, tapi yang menentukan takdir kita ialah Allah S.W.T. Bersabar.. Itu sahaja yang mampu untuk ku katakan pada diri ku andai terasa seperti dianiaya. Sabarlah insan yang bergelar manusia, sabarlah wahai hati, tetap tabah dan cekal menghadapi ujian dunia.

Berada dalam keadaan yang sukar ini menyukarkan lagi diri ini untuk terus berdiri sendiri. Namun kecekalan hati membuat diriku bangkit dan tidak mudah mengalah. Andai sahaja aku mampu bersatu dengan orang-orang yang berada dikeliling ku, pasti diriku bahagia. Apakan daya, aku ini hanya insan biasa. Kadang harus bahagia, kadang harus terluka.

Sedih menerpa dalam hati. Namun tiada siapa yang memahami diri ini. Aku ini bukan boneka! Aku juga ada hati dan perasaan. Tapi..? Siapa yang mengerti? Siapa sajalah yang peduli akan diri ku ini? Khilafkah aku untuk menjadi seorang insan yang berguna? Salahkah aku untuk memberi bantuan andai ada yang memerlukan? Hina sangatkah aku untuk tidak pernah kamu hargai? Wahai hati, tabahlahh.

Aku ingin pergi jauh. Ingin untuk bergeak sendiri. Ingin untuk lari dari terus tenggelam dalam perasaan. Namun ke mana harus ku pergi? Apa yang harus aku lakukan untuk mengubati hati ini? Apa sahajalah kemampuan ku untuk menghadapi hidup yang kian suram ini?

Terkadang aku senyum, terkadang aku ketawa, terkadang aku gembira. Tapi itu semua hanya dusta. Hati ku merintih! Hati ku menangis! Benak ku memberontak!! Ya Allah, berikan lah aku kekuatan untuk menempuh dugaan dari Mu ini. Berikanlah aku peluang untuk merasa nikmat hidup ini. Ya Allah aku mohon pada-Mu, andai ini yang terbaik buat ku, cekalkanlah hati ku untuk meneruskan hidup ini. 

Tiada siapa yang mengerti. Aku hanya mampu bersabar. Hanya mampu berserah diri pada-Mu Ya Allah.

Dah baca? Best? Like lewrr~

Friday, 29 August 2014

Me, New Me.

Haii! Assalamualaikum. Setelah berbulan atau hampir setahun ku meninggalkan dunia blog ini, kini aku kembali. Kembali dengan nafas baharu, kembali dengan "AKU" yang baharu, dan menjadi seorang yang hanya akan mementingkan ditri sendiri untuk kesenangan dan kebahagiaan.

Well, bulan 5 lepas aku sah single and terpaksa meninggalkan orang yang ku sayang atas sebab tertentu. Kemudian bertemu dengan seorang jejaka yang hanya kelihatan tampan di wajah namun memiliki hati yang busuk! Namun kini aku telah melupakan segalanya dan ingin memulakan hidup yang baharu. Tanpa mereka yang selalu menguji aku, tanpa mereka yang hanya menganggap ku boneka! Kini aku bangkt semula!

And the important things is, last sem my result drop almost 0.92 point. I don't know why. An d I guess its just a warning to me to keep focusing on my studies first. But never mind, I'm sure, and I 'll make sure that on this sem I will make the best for myself, my parents, and also my teachers.

Now, sibuk buat assignment. Grouping task, maybe? Uh, ya. I'm tired doing this all time. I need my rest back! I just can't push myself anymore to settle up this assignment. But what else I can do if the term of past the exam is depending on this assignment. You do it, you deserve to get past. If not, daaa~ There's nothing else you can do.

**Sending asssignment to our lecturer before 00:00**
#OME
Dah baca? Best? Like lewrr~

Sunday, 9 February 2014

Come Back With PBS

Assalamualaikum. Haii followers. Lama sudah ne tidak update blog. So so sorry! Busy dengan tanggungjawab, busy arrange organisasi, busy study, busy exam, busy lagii busy dengan bendalaa ne, PENTAKSIRAN BERASASKAN SEKOLAH.

Aihh! Ntah macam manalahh benda ne boleh wujud. TIDAK! Kesanggupanku untuk memula dan menyelesaikannya amat menyedihkan. Buat la apa sekali pun, kalau dah hilang minat, apa benda yang di buat pun ndakkan menjadi. Why??

Tahap kemalasan ku ne makin lama makin menggunung. Dengan keadaan yang sekarang, yang sibuk memikirkan banyak benda. Humm, alamatnya apa pun ndak siap la ne. Aku dah rasa sampai mau tarik diri dari form 6 ne. Aku dah malas mau teruskan. Tapi memandangkan perjuangan aku dah lebihh dari separuh, dengan ketidakrelaanhatinya aku terpaksa juga tuk meneruskan perjuangan yang ndak sudah ne.

Tunggu modul PBS yang terbaik jatuh dari langit seja la kalau macam ne. Aku pun suda teda kekuatan mau buat benda tuh semuaa. Oh PBS! Berakhirlah, please? Janganlah buat kami macam ne.

Now, mood dah teda. Malam nanti jea la aku sambung buat PBS tuh. Ehh bukan nak sambung pun, baru nak mula taip ' Assalamualaikum' dekat dalam modul tuh.

Berakhir dengan kekecewaan.......................................................................
Dah baca? Best? Like lewrr~

Sunday, 5 May 2013

Kenapa kau berubah??

Well ! Haii !assalamualaikum . Sorry la yaa , lama tak update blog ne . Almaklum la , semenjak dapat tawaran masuk form six, macam macam benda kena urus . Mana lagi busy jaga budak , minta pengesahan p pendaftaran , nak tolong kawan sorang tuh lagi gara gara kena buat rayuan . Huhh -,- mengalahkan orang yang nak menang kena undi sempena PRU13 pulakk ~

Oke , jangan kesah dengan luahan aku kat atas tuh . Tuh just iklan semata-mata . Tak lebih and tak best mana pun . Okee , cerita pulak pasal tajuk besar aku tuh , 'kenapa kau berubah???!' Haiihh ! And kenapalah aku tak dapat nak minta jawapan dari dia sendiri !! Oii sayang , kalau kau baca ne , hrap kau faham la ya apa motif aku tanya macam ne , huhuhuh.

Minggu lepas , gaduh dengan kau . Pasak benda kecik jea . Kau period ea ? Kalau eya pun , janganlah nak mengalahkan mood period kami yang perempuan neh !! Soalan aku simple jea , and tak nak buat kau terasa dengan aku , so aku tanya dengan cara baik dah tuh . 'Knp tnya dekat dia mcm mna mo simpan rokok time dlm kem?' Well ! Saya curious , kalau tak faham english nya , nii yang di melayu kan . SAYA TERTANYA-TANYA. Huhuh .

Ada patut kah kau tanya aku "kenapa? Fikir bey merokok balik ka?" yang tuh aku tak kesah sangat. Tapi yang bab kau cakap yang tuh kawan kau yang sent , and bukan kau , HAHHHH !, yang dekat situ yang Aku kesah sangat ! Wehh , susah kah nak ngaku yang tuh memang kau yang tanya sendiri ? Grrr , nk mengelak pun tak bijak ! Aku dh kenal kau lama la sayang . Kau tak payah la nak tipu ag . Fikir airmata aku ne tuh kau jea ? Ada benda lain lagi nak ku tangiskan . Gilew~~

Lepas tuh , tiap hari ahad before kau handphone , kau akan call . Tapii ? Alasan la nak main bola tampar . Sebelum ne kenapa tak bagi jea alasan macam tuh . Takyahh call minggu2 . Menyampah ! Dah tahu line tak bgus , lepas hp kau dah bagi dekat cikgu plkn kau tuh , msg kau baru delivered ! Bangang  !!

Hahhh !kau ada janji and cakap kan , bila kau pulang cuti , Kau nak bawa jenjalan sama . But see !!aku jalan dengan kawan-kawan aku biasanya kau join sekaki . Kali ne tak pulak yea . Oke la kalau macam tuh . Buat apa nak paksa orang yang tak sudii . Kan ?

Aku tunggu jea kau invite aku jalan , tapi , wehhh! Boleh buat kenduri arwah lagi tunggu kau ! Lain kali jangan cakap la kalau tak sure sangat benda tuh jadik atau tak .  Tengok! Kau bagi harapan jea dekat aku . Siall la perangai macam tuh !! Otak aku ne tak la kuat sangat nak mengingat . Tapi hari tuh , kau yang siap suruh aku inform klau aku ada rancangan tak tarikh itu iini .

Kemarin , dah tau orang ada masalah , bukan nak tolong bagi happy . Dia pulak dok berhappy sakan di kem . Well ! Sakai sangat dapat kawan baru !! Jam 5 hantar phone konon , bila aku msg jam 5stgh , siap miscall lagi , tak pulak aku kena voicemail . Perghh! Katenye -!!!!!!!!!

Entah kat mana silap aku dekat kau . Dah lma oke 13bulan tuh . So? Nak sia-sia kan ? Aku tau la aku ne belum sah jadik bini kau , tapi , jaga la hati aku . Aku ne bukan patung model yang ada dikedai baju tuh ! Bebaju atau tak , dia tetap cool takda perasaan . Tapi , bila aku nak minta lepas dari kau , kau mula la nak jual ayat macho kau . Wehh ! Kalau aku tak sayang kau , kejap jea aku cari ganti . Biar la tak lawa mana pun . tapi , hargai jea la pengorbanan aku . Aku dah cukup sayang kau . Jangan la bagi aku try nak benci kau . FIKIR FIKIRKAN DAN RENUNG RENUNGKAN LAH :')
Dah baca? Best? Like lewrr~

Monday, 22 April 2013

Haruskahh??

Haii All! Assalamualaikum and selamat malam semua~ ^^ Sorrylah! Lama dah aku tak update blog ne. Well, semenjak aku dah tak guna mana-mana laman social ne, aku dah jarang meng-online-kan diri aku~ So, ada macam senyap sikit larh. Hihihihi

Hokeyy! Today nak cerita pasal hal yang tak sepatutnya berlaku. What?! Tak larh serious sangat. Tapi kalau dah dibiarkan agak lama, boleh memusnahkan diri sendiri! Well, aku tak berapa berminat sebenarnya nak sentuh kes ne, tapi nak buat macam mana, aku macam tergerak pulak lepas dengar cerita macam ne. Tak best!

Haruskahh?? Itu tanya hati ku. Well, petang tadi aku dengar cerita ne. Ada orang bangga pulak bilak dia escape kelas. Well, dulu aku escape jugak, tapi tak lama. Tak tahan aku nak lari kesana kemari gara-gara nak lari dari cikgu. Malas memang aku malas, tapi masalahnya, aku nak malas buat apa? Tuh larh maknanya aku dihantar ke sekolah. Nak timbah ilmu. Bukan nak jadi bodoh..~

Aku dulu waktu sekolah memang ada juga sesetengah guru yang aku tak minat cara dorang nak ngajar and cara dorang nak tegur. Tapi, dalam masa aku tak suka tuh, aku tetap kena terima hakikat yang guru tuh yang akan didik aku! Walaupun aku duk dalam kelas, dengan subject yang aku tak minat, dengan terpaksa tengok muka cikgu tuh, aku tetap duduk dalam kelas. Jawab apa yang cikgu tanya. Cuma satu hal jea, aku takkan buat nota and latihan yang kena hantar masa tuh jugak. Kuiii~~

Well, tadi aku dengar adik aku bangga dia escape kelas tambahan. What? Stupid! Macam larh cikgu akan respect dia kalau buat macam tuh. Dia kata dia benci dengan golongan "U", whatever! Entah larh apa yang dia dok fikir~

Dia dengan slumbernya menyatakan yang dia malas nak belajar tadi. Wehh! Aku kalau malas nak belajar, aku takkan hadirkan muka aku depan cikgu tuh. Aku takkan lalu pun depan cikgu tuh. Tak jugak larh aku nak cikgu tuh terkilan dengan tindakan aku.

Aku cakap dekat dia tadi, "bagus kau jangan p sekolah kalau macam begitu. kau buat sana surat berhenti sekolah, hantar dekat PK.HEM".. Boleh-boleh dia jawab aku macam ne, "apa kaitan escape dengan berhenti?".. Aku kata, bagus bercakap dengan dinding dari bercakap dengan orang yang entah mana letaknya kepala otak dia tuh. Ntah berakal masih atau tak, aku pun tak tahu.

Better berhenti sekolah kalau study kat sekolah pun malas, apa pun tak suka. Tak guna oke! Bazir duit makbapak jea bagi duit belanja sekolah. Kerja g sekolah nak makan jea, nak perut kenyang jea. Tapi otak takda ilmu. Kalau kat rumah nampak yang dia belajar aku tak kesah larh. INI??? Tulis sikit pun dah penat.

Dalam kepala otak tuh tahunya, online FACEBOOK, TWITTER, INSTAGRAM, YOUTUBE, KOREA~ Beruntungnya larh sangat remaja zaman sekarang. Bak kata Nur Fadhillah Asfarina (cousin aku), remaja sekarang ne SAKAI jadi remaja. Merujuk pada kamus bahasa Orang Sabah, SAKAI membawa maksud kepada "Kebaru-baruan~" . Baru nak kenal benda baru. Walhal, dah lama juga hidup~

Pening memikir. Sorang lelaki terasa macam jaga 10000000000 orang budak lelaki yang masih tak tahu apa-apa.~


Dah baca? Best? Like lewrr~