Thursday, 24 January 2013

Aku Sii Kelawar ~

Hi ! *budak kuat nangis ne datang lagi* . Hehehe . Now , my post tittle is - Aku Sii Kelawar- 
Nak tau apa sebab nya ?
Oke , aku nak cakap sikit pasal diri aku ne . Aku kena gelar "Kelawar and Kerani Malam" sebab aku suka buat kerja waktu malam. Waktu siang aku ne lemah dan lemas! Macam tak larat dah nak angkat badan sendiri. Kadang waktu siang aku sangat *lembab!*. Entah kenapa, aku pun tak pasti sangat. 
And now, actually memang aku bangun tengah malam. Kalau tak tidur pun tak apa, asalkan ada benda yang boleh aku buat. My parents selalu cakap "Kau ne, time orang mo tidur sudah baru kau maw buat kerja! Time siang-2 kau ndak mau!", kalau my sista pulak "Haii! Kalau malam baru kau b'cantik-2. Siang macam orang gila!" Ishkk~ Kesian aku tau. 
By the ways, aku bukannya apa. Aku suka buat kerja waktu malam sebab idea datang mencurah-2. Tak macam waktu siang. Rimas! Tak dapat nak buat kerja dengan baik. Banyak sangat gangguan -,- ; Ini larh aku yang sebenar-2nya.
          +            

Dah baca? Best? Like lewrr~

Ehermm ~ Siapa Dirinya ?

  
Eherrmm ~ Knoowk knoowk ~ Siapa tuhh? Hehehhe ..
------>
Aku maksud kan yang diaa ne , yang lelaki seorang ne ! Yang pompuan tuh pulak takyaah larh nak sebok-2 tanya . Itu aku -,- sii budak kuat nangis . twinkk*

Oke , nak share sikit pasal lelaki nee ! Amek kau ~ Aku promote jap .
His name:  Muhamad Irfan Asyraf Bin Rozlan . (Nak fb link dia ? Click larh nama dia tuhh ~ Dah tuh , jangan nak ngorat!)
Date Of Born : 19 July 1995 . ( Ne budak muda se'Minggu dari aku .# Ada aku kesahh !)
Address: Diaa tinggal sana Taman Pakka. ( Kudat, Sabah )
Sex: Male ( Tengok larh muka dia tuh. Lelaki oke !)
Religious View: Islam :')
Siblings: Anak ke-2 dari 4 orang adik beradik. (Dorang ada 3 lelaki , 1 pompuan)
Study at: SMK Kudat , SMATIM ( Lepasan SPM bha kami ne)

Oke , yang kat atas tuh aku khusyuk cerita pasal dia punya short bio ; Sekarang nak cerita pulak pasal perangai diaa ne ~

Kawan-2 semua , dia ne kan orang yang aku sayang selain yang sepatutnya aku sayang :') Sayang dia sangat-2 larh . Actually, dulu kitorang ne just kawan . Kawan sekelas . First time aku kenal dia time form 3 , waktu tuh aku kira new student kat dalam sekolah tuh . Aku budak berhijrah dari SMK Abdul Rahim [ SEMEKAR ] and seorang pelajar yang amek Kelas Aliran Agama [KAA] . 

Setahu aku dan seingat aku, aku tak pernah rapat dengan dia ne . Just kawan biasa macam tuh jea and kawan waktu nak kacau-2 orang ; kami kan kanak-2 rebina :') . Hehehe ~ Budak ne selalu kacau aku . Selalu bagi kena aku . Sampai kadang-2 aku susah sangat nak percaya apa yang dia cakap . Well , I didn't care about it . Tak kesah sangat pun . Nama pun kawan sekelas . Kan kan kann ? 

Aku start rapat dengan dia since 2011 . Time awal tahun tuh . Aku start rapat dengan dia pun gara-2 aku ada fight-2 sikit dengan kawan dia @ classmate kami yang sorang tuh [ kawan tak kawan , jiran rumah sebelah dia jugak] Jadi waktu tuh , dia sangat-2 larh membantu aku tuk tenangkan diri . Tenang sikit hati aku :') , thanks awak ! ^^

And time 2012 ; tahun lalu , kitorang lagi tambah rapat . Hhehe . Tapi pelik sangat cara kami rapat tuh -,- . Nak tahu kesah selanjut nya ? Continue your reading .........

Dia tetiba msg aku dekat number 019-5396864 [Now simcard tuh dah patah~] Dia cakap nak pinjam buku nota geografi aku . So, dengan murah hati , aku cakap OK ! Hari tuh hari jumaat , 20/01/2012 . Petang tuh, ada game netball anjuran HY kat Dewan Tun Mustapha Kudat. So, kitorang plan jumpa and bagi buku nota tuh . Dan hari-2 seterusnya , kitorang kerap kali msg and calling-2 . Best ! Time dia p memanah pun dia sempat lagi call aku [time malam nya tuh larhh].

Dah buat macam tuh , kitorang makin rapat dan semakin rapat . Oke ! Rapat yang d maksud kan adalah , rapat dalam perhubungan , bukan berkepit-2 tuh ~ Pleasee larh jangan nak mencarut !

Then , pada suatu hari , tarikh keramat , 04 April 2012 , kami jadi couple . Walaupun banyak halangan dan dugaan yang kitorang terima , kitorang tetap tabah :') ; Sampai ke hari ini . 

Sincerely ,
Rozainie Binti Awang 


Dah baca? Best? Like lewrr~

Monday, 21 January 2013

Fashionistaa ~

 

 

Haii semua ~ Aku nak cerita sikit pasal apa kes aku tetiba pilih picture kat atas ne as my profile . Sebenarnya aku likelike sangat tengok pict ne [ahaii ! my own legs bh ne] Aku suka combinasi warna dia . Semmart !

Time aku mengenakan kasut ne masa hari sabtu lalu . Aku dengan kaka aku sii Nong p pusat sukan kudat tuh nak buat aktiviti menguruskan badan ! Hohoh . Actually time ada sii kaka ne seja bh aku dapat jogging . Kalau nak diharapkan kaka aku yang sorang lagi tuh , hahh ! Memang tambah cutee larh aku ne . Dah larh aku asyik kena cakap "babat" yang bermaksud "gummuk" ~

Insaff weyyh ! Aku tanak kena gelar macam tuh . Dah larh sayang aku ne selalu kata aku gemuk ! Kejam sangat kau tuh sayang . Mana tak aku jadi cutee macam ne kalau balik-2 kena panggil benda yang sama ! Jahanammz ~


Dah baca? Best? Like lewrr~

Aku pun mau!!

  
 
 
Eeee !! Aku pun mauu bhaa !! [Apa bh ne yang aku mau sangat ne ?!!!] 
Aku mau calling-2 jugak bha sama kaw sayang !! Eisshh ! Tuh laarh . Time-2 cuti panjang ne jugak larh you carik pasal ! Rendam lagi larh handphone tuh dalam air ~! Kasihh rosak lagi .HUHUH !! Napa larh you cuai sangat ! Tengok , speaker hp you kan dah tak berfungsi ! I miss your voice bhaa !! Aku pun mau jugak calling-2 sama kau ! Lama sudah aku tak dengar suara kau yang ayuu tuh !!! 
*Beli bha handphone baru ! Kalau tak pun , guna larh handphone sapa-2 pun !! Eissh ! Tak lama ne , aku pass tuh handphone samsung aku dekat kau ! Huh! Sedeyhh!

Dah baca? Best? Like lewrr~

Ni Favorite cartoon sii Sayang

  
 

Holaa ! Sii Sayang kata dekat aku tadi , dia suka tengok dua mendee ne ! Erkk ?? Eee, tak padan dengan umur larh youu ne ! Yang pasal minat tengok benda ne aku tak kesah . Cuma satu hal jea , dia kata dia suka tengok Jumbo , yang warna pink pulak tuh !!!

Terus mata aku TERbeliak sangat baca JUMBO tuh ! Sebab dia selalu gelar aku sii Jumboo . Eee ! Jahatnya . Huhuhu . -,- JUMBO sangat kah aku ne ? Ish ! Malas aku . [ TENGOK !! Sambil aku menaip , muncung pulak mulut aku ! ] Tapi , sokey la . At least JUMBO yang kat sini ne sayang you . Kan kan kannn .! ngee .

Dah baca? Best? Like lewrr~

Last Night -,-

   
 
 
Last night , aku di temani cahaya bulan dan bintang sambil layan cerita "Istanbul Aku Datang" , tiba-2 aku TERfeeling sorang-2 . Dek kerana terlampau layan perasaan , aku TERmenangis . Aku tak sengaja actually , tapi aku TERpaksa . Sedih sangat aku semalam . Mauk tauk kenapa ? Enjoy this Storymorry .
Begini bha tuh . Aku ne knun fighting-2 sama sii Sayang . Naa , malas aku . Aku mauk luah perasaan bha tuh . Aku punya maksud macam ne , "Aku tak nak gaduh dengan kau lagi lah sayang. Aku penat macam ne" . Naaa ! Begitu bha tuh aku mauk cakap . Tapi tetiba pulak aku jadi macam badmood . [ Nampak tak senget aku tuh??]
Jadi , best-2 layan movie , aku nangis . Then aku cakap dengan siblings aku macam ne , "I need to be alone !!!" kata ku sambil masuk bilik . AHAH ! Sampai kat bilik , terus landing and nangis larh ! [aku sii budak cengeng~] Aku renung handphonesz aku lama-2 . Then , aku tukar wallpaper phone aku , ganti dengan katun-2 . Tak nak tengok muka diaa !! [ Panas nampak ! hahahha] . Lepas tuh , aku checked contact number lagi , aku direct delete number dia . [ Wahahah ! Marah betul aku ] . Tapi , buat macam mana pun , mata aku tetap tak lari tengok screen hp . Manalarh tauk , ada msg . Ngee , aku marah-2 jugak , tapi tetap jugak aku menanti msg . 
Lepas tuh , tadi , aku ne masih not in mood kata orang putehh . So aku layan tak layan jea msg dia . Tapi macam biasa , tetap dupdapdupdap jantung aku tunggu msg dia . ee ! [ selalu nya direct call , tapi sekarang dah tak dapat . speaker hp dia rusakk ! ] So tetap menanti .......
Tapi , last night punya cerr dah lepas . Now , I dahh oke ! I love him soo muuucchh !! ^^v

Dah baca? Best? Like lewrr~

Saturday, 19 January 2013

Cuaca.. Cuaca..

Haii semua , mesti korang pelik kenapa pulak aku minat sangat nak letak tittle post ne sampa macam tuh sekali . Huhhh!! Bukan apa pun, cuaca sekarang ne sejuk sangat! Macam kat overseas pulak. Wahh..! Gitu angan-2 aku. 
Macam mana larh nak p jogging kalau macam ne. Asyik hujan jea. Tapi tak jugak boleh salahkan hujan tuh kan. Kan hujan tuh satu rahmat dari-Nya. Kalau dah hujan macam ne, mula larh ne aku bosan + lemas! Goshh!! Tak boleh jadi ne. Karang tak pasal-2 ada perang mulut pulak kat rumah ne. Haihh! Tanak aku. Insaf weyhh!

Dah baca? Best? Like lewrr~

Kisah Pahit Ku.


01/12/2012
Time tuh sekitar jam 9 pagi, my daddy suh aku tolong tarik guni yang ada isi batu. Opppss ! Berat okee. Apa larh sangat dibanding badan aku yang macam ikan buntal ne. Tak kuat pun. Huhuhuh ! Tiba-2, best aku tarik sana, tarik sini tuh guni, teruss..... guni yang aku tarik tuh melompat dengan sangat laju lepas tuh langgar ibu jari kaki kiri aku! 

Tapi aku diam, aku fikir tak jadi apa pun. Setakat! Tak sakit pun. Tapi bila aku tengok balik kaki aku, dengan slumber aku berkata "pa, tecabut kuku ku" . ^_____________^ sambil senyum + terkejut ! hhaha . Lepas tuh, aku masuk rumah, lantai rumah dah penuh dengan darah . Euww ! Loya aku . Huhuhuh ! 

Dengan laju sekali aku lari masuk toilet . Bukan apa , aku nak cuci kaki aku yang berlumuran darah tuh . Time tuh, my mummy sewraam ne ! Terkejut dia tengok kaki ku . Dengan gembiranya aku bagi tau dekat my mum yang kuku aku tercabut. Ohhh !!!

Lepas tuh , my mum mo bawa aku p klinik 1 Malaysia . Mo jarum aku , supaya luka aku tak tambah teruk . Eihh ! Aku kata tanak ! Aku kata tunggu kejap . Nanti kalau sakit sudah baru la . Kita chill dulu konon tunggu darah dia berhenti . Padahal , mo mengelak tuh bha . Hhaha .

Tapi , time tengah hari tuh mum called . Dia suruh aku bersiap , mo p klinik . Jadi aku pun bersiap larh bha knun , walaupunn ~ Sampai kat klinik , aku balik-2 kena tanya samada aku mo cabut tuh kuku atau apa . Then , aku kata , ntah la . Terus dorang kata , "bh , nanti kalau kau rasa sakit baru kau p sini balik larh" . Akhirnya aku mengEya kan . Dengan lega sekali.

Aku pulang dan otak ku giat berfikir, "Macam mana larh aku mau p sekolah ne ? Sudah larh paper exam belum habis lagi . Huuhuh". Tapi , aku masih bersemangat p sekolah , aku guna sandal seja larh . Nasib pengawas-2 time tuh tak busy tanya kenapa aku pakai sandal seja . Hurmm~ 

Tapi tuh larh , kenangan pahit sangat . Terpaksa aku tahan hati bila di jadikan bahan untuk buat lawak bila duk kat rumah .. Hurmm ~ Sabo je laarh ...

Dah baca? Best? Like lewrr~

Menjadi Penganggur

Saya datang lagi. Hihiihi ! Lihat title post aku ne apa. Hurrmm, perasaan menjadi seorang penganggur. Hahaha! 

Lepas SPM hari tuh, aku dah serta merta di iktirafkan sebagai seorang penganggur yang berjaya. Hahh! Bukankah itu hebat? Hhihhih. Now, aku sudah jadi suri rumah berjaya. Aku duduk rumah bertemankan kakak aku sii Amy yang sama nasib dengan aku ne. Kami buat hal masing-2. Tapi still dalam bab menjadi suri rumah ne. Kaka ambil part jadi tukang masak dan aku jadi tukang basuh kain [memang aku lah yang malang tuh asyik dapat kain. Mana tidak, masak pun tak pandai]. Tiap-2 hari kitorang buat benda yang sama. Dah takda perubahan jadual dah. Kalau ada pun, bila mama baik + rajin + ada mood nak tolong kami buat kerja-2 dekat rumah ne. Hihihih! 

Tapi.......................... Selain buat kerja-2 awek tuh, kitorang ada erja part-time larh pulak [ yang ne ada gaji, sehari RM5] HAAHAH. Korang agak-2 gaji tuh berbaloi tak dengan kerja kami ne? Nak tau apa? Teruskanlarh membaca..

Sambil jadi suri rumah, waktu cuti and hujung minggu kami buat ruma. Renovate larhh. So, kami dah kena buat kerja-2 berikut ;

#Pecah dinding, buang batu, guar simen [dalam erti kata lain, mencampurkan tanah + simen dan batu sekali] + ayak pasir + cat rumah#

Huhh! Boleh dah aku join WWE kalau macam ne. Muscle kan dah ada. LAH sangat! [Muscle dah bertukar jadi lemak] . Buat kerja lelaki? Kami dah boleh. Kami hebat apa. Walaupunn ~~

Tapi takpa larh. Buat semua benda ne untuk kebaikan dan keselesaan sendiri jugak. Bukan untuk orang lain. Walaupun terpaksa terperap dalam rumah, takpa larh. Janji aku jadi penganggur yang berpengalaman. Tak kerja kat luar sana pun takpa. Buat bakti tuk keluarga dulu =>



Dah baca? Best? Like lewrr~

Perihal Blog Ne ..


Blog ne jadi second hubby akuu. Tempat aku luah perasaan lah katakan. Bila lagi nak buat macam tuh kan? Kalau nak diharapkan Sang Kekasih Hati aku ne, masak lah. Bukan 24hr pun ada dengan aku. So, apa aku nak cerita, apa aku nak kata, hanya sekadar menjadi bahan bacaan kat dunia maya ne. 

#Sedang berfikir ne. Macam manalah aku nak uaruarkan kehadiran blog ne. hurrmm ~

Dah baca? Best? Like lewrr~

Di Waktu Ini

Haiihh ! Subuh subuh ne aku try macam mana nak buat blog . Dah takda sapa nak ajar , terpaksalah rajin sikit lawat blog orang . Hmm , aku buat blog baru ne cush nak belajar balik dari mula macam mana nak hias blog . Then look ! Dah berjaya pun . Walaupunlah tak sehebat mana . 

Waktu subuh subuh macam ne rajin pulak aku nak buat blog . Sebab , bila terkenang MODEM STREAMYX dekat rumah ne asyik asyik meroyan , baik aku ambil peluang ne guna lappy kaka aku . Hohoho ! Gunakan peluang yang ada dengan sebaik mungkin . Bukan susah pun . Actually , aku dah give up sebenarnya nak menyebokkan diri dan bergiat dalam bidang blogging ne . Tapi usaha aku tak pernah luntur ! Gagah juga aku belajar . Kata orang , "Usaha Tangga Kejayaan" . Hiihih ~

Subuh ne aku belajar macam macam . Tinggal aku sorang lagi yang belum beradu dalam room ne . Kakak's aku dah hanyut di buai mimpi . Pergh ! Best tuh . By the way , Aku rasa hebat malam ne . Sebab usaha au dah membuahkan hasil ! 
# Kalau dah macam ne, lepas ne senang lah aku nak buat diari bergerak ne . Dah ada semangat baru . Nantikan entri dari aku yeaa ~ 

Dah baca? Best? Like lewrr~