Saturday, 19 January 2013

Kisah Pahit Ku.


01/12/2012
Time tuh sekitar jam 9 pagi, my daddy suh aku tolong tarik guni yang ada isi batu. Opppss ! Berat okee. Apa larh sangat dibanding badan aku yang macam ikan buntal ne. Tak kuat pun. Huhuhuh ! Tiba-2, best aku tarik sana, tarik sini tuh guni, teruss..... guni yang aku tarik tuh melompat dengan sangat laju lepas tuh langgar ibu jari kaki kiri aku! 

Tapi aku diam, aku fikir tak jadi apa pun. Setakat! Tak sakit pun. Tapi bila aku tengok balik kaki aku, dengan slumber aku berkata "pa, tecabut kuku ku" . ^_____________^ sambil senyum + terkejut ! hhaha . Lepas tuh, aku masuk rumah, lantai rumah dah penuh dengan darah . Euww ! Loya aku . Huhuhuh ! 

Dengan laju sekali aku lari masuk toilet . Bukan apa , aku nak cuci kaki aku yang berlumuran darah tuh . Time tuh, my mummy sewraam ne ! Terkejut dia tengok kaki ku . Dengan gembiranya aku bagi tau dekat my mum yang kuku aku tercabut. Ohhh !!!

Lepas tuh , my mum mo bawa aku p klinik 1 Malaysia . Mo jarum aku , supaya luka aku tak tambah teruk . Eihh ! Aku kata tanak ! Aku kata tunggu kejap . Nanti kalau sakit sudah baru la . Kita chill dulu konon tunggu darah dia berhenti . Padahal , mo mengelak tuh bha . Hhaha .

Tapi , time tengah hari tuh mum called . Dia suruh aku bersiap , mo p klinik . Jadi aku pun bersiap larh bha knun , walaupunn ~ Sampai kat klinik , aku balik-2 kena tanya samada aku mo cabut tuh kuku atau apa . Then , aku kata , ntah la . Terus dorang kata , "bh , nanti kalau kau rasa sakit baru kau p sini balik larh" . Akhirnya aku mengEya kan . Dengan lega sekali.

Aku pulang dan otak ku giat berfikir, "Macam mana larh aku mau p sekolah ne ? Sudah larh paper exam belum habis lagi . Huuhuh". Tapi , aku masih bersemangat p sekolah , aku guna sandal seja larh . Nasib pengawas-2 time tuh tak busy tanya kenapa aku pakai sandal seja . Hurmm~ 

Tapi tuh larh , kenangan pahit sangat . Terpaksa aku tahan hati bila di jadikan bahan untuk buat lawak bila duk kat rumah .. Hurmm ~ Sabo je laarh ...

Dah baca? Best? Like lewrr~

No comments: