Monday, 25 February 2013

Kerinduan


Haii alls ! Hari ne aku datang lagi . Post hari ini ialah 'kerinduan' . Apa nya tuh yang aku rindu sangat tuh ? Read this .....

Dah lama hp aku tak dibagu makan . Means, dah lama aku tak reload dia . Rararraara !! And maksud lain , aku dah lama tak contact dengan si kesayangan . Hadoii ! Mo harapkan facebook seja , memang masak la . Bukan 24hr pun online . Haiihh ! Duit , please come too me . Saya mengharapkan keajaiban . Mana larh tahu kn ada duit jatuh dari langit . Kalau tidak pun, jadi rezeki . Hehe ~

Yang penting, sekarang aku dilanda kerinduan yang teramat . Kalau boleh nak call , tapi reload pun takdaa ! Cekewa ! Ada sesapa yang baik hati ? Transfer please ........

Dah baca? Best? Like lewrr~

Friday, 22 February 2013

Oke ? up to you !


Okee all, selamat malam. See the tittle?  Mood aku sekarang memang tak baik gara'gara terlalu memikirkan perkara yang entah macam mana besar pentingnya pun aku tak tahu! Aku hairan sangat dengan perangainya ne! Boy, please take care of my heart. Please dont be to much selfish!! Aku pun orang juga. Aku sudah sedaya upaya jaga hati kau! Tak kan lah hal macam ne kau mau panjangkan. Sampai bila mo jadi begini? Sampai bila? Sampai ada yang sakit hati? Sampai hati sudah tidak dapat dipulihkan? Kau pernah cakapkan yang fikir positive. Tapi kau? Rasionalkah kau buat aku macam ne? Layakkah aku dapat layanan yang sangatlah istimewa macam ne? Tolonglah! Perkara ne memang tidak akan settle kalau mau ikut kehendak hati kau saja!!

Untuk berapa lama lagi kita macam ne? Aku sudah cukup tahan hati. Aku tak nak lagi masalah bodoh macam ne berpanjangan. Kita pun tak nak terus sakit hati kan? So? Tunggu apa lagi. Jum lah sama'sama mengalah. Aku cukup pertahankan kau . Aku dah tak nak fikir hal lalu. Kenapa tetap jadi macam ne? Mengerti aku supaya aku mampu mengerti kau maam selalu. Hati kita tidak selalu menerima apa benda yang menyakitkan. Ajarlah hati tuh untuk kekal tabah! Tengok sendiri, kita sudah pertahankan relationship ne lama. Tapi takkan lah semua ne jadi sia2 untuk kita! 

Aku tau kau masih sakit hati dengan apa yang sudah aku buat ne. Tapi aku buat semua ne untuk pertahankan kau! Bukan untuk kau biar aku terkapaikapai, terpingahpingah, dan terhegehhegeh  dekat kau!! Aku pun minta kau mengerti bha. Aku sayang kau. Tiada guna kita dalam relationship ne lama sampai hari ini kalau kita tidak yakin satu sama lain. Jangan seksa ku macam ne bha! Jangan biar aku hidup dalam anganangan. Aku sabar, aku tetap setia dekat kau. Jangan uji aku macam ne! Aku sudah tunaikan semua apa yang kau minta aku buat! Sekarang tolonglah tunaikan apa yang aku mau sangat kau buat. Tolong mengerti!! Kalau tidak untuk aku, sekurang2 nya untuk ku. 

Belajar semula cara kau mencintai aku! Kita dari mula jadi kawan dan sekarang kita lebih dari kawan! Kita rapat tanpa diduga. Memang kita ne manusia yang tidak sempurna. Tapi, janganlah biarkan kita jadi kurang upaya garagara kehendak hati kita. Bezakan lah mana yang baik dan mana yang buruk.

Ubah pendirian, ubah sikap kau yang berubah jauh dari diri kau yang sebenar. Aku kenal kau. Aku kenal siapa MUHAMAD IRFAN ASYRAF ROZLAN yang sebenar!!!!

Dah baca? Best? Like lewrr~

Thursday, 21 February 2013

Goshhh ! Dilanda kekecewaan ..

Hi you all . i am coming back to you . Today im gonna tell you the story that had make me feel bad and make me crying all day . Lah sangat ! So , dengar la coretan hati ini ...
Hari rabu lalu , ada orang ni minta add dekat facebook . Actually i cant recognize the name , so then im  being curious. Lepas tuh, kemarin ada inbox lagi dekat pesbukk tuh. Dia cakap nama dia k****e . Huhuhu. So , aku berlagak lah macam tiada apa'apa. Tapi malangnya, semua tuh tidak menjadi dan membuat ku rasa sangat janggal. Aku mengelak dan berharap benda ne tidak jadi masalah kunuk aku dan si dia. Tapi sumpah, semua tuh sia'sia! Huhhh ~
Semua cerita ne aku rahsiakan. Aku tidak mau si dia tahu pasal hal ne. Aku takut dia kecil hati. So aku ambil keputusan just mo ceritakan semua dekat sii oche. Tapi tetap juga aku kedapatan oleh Si dia. Ya Allah, tabahkanlah hati hamba mu ini.. Malangnya, malam tuh cerita ne dah terbongkar. Dah sampai di pengetahuan si dia. memang masak lah ku menjawab..
Malam tuh, si dia tiba'tiba tanya macam'macam dekat aku. Aduhh ! Seriously, aku terperangkap dalam perasaan sendiri. Aku rasa bersalah sangat dekat dia. Dah tuh, bila tanya punya jawab punya tanya, dia tetap mahu tau apa cerita aku dengan orang tuh. Tapi aku rasa biarlah cerita tuh jadi cerita lama. Aku dah tak mahu cerita tuh kena ungkit balik. Itu semua cerita lama. Sudah setahun lebih pun. Buat apa lagi mo dikenang. Aku dah ada kau!!
Tapi entah kenapa, si dia sangat'sangat kesal dengan aku malam tuh. Aku yang jadi mangsa keadaan! Hancur, remuk redam hati aku masa tuh! Kenapa boleh jadi macam ne!! Malam tuh,si dia tiba'tiba tanya , 'kau pilih aku atau dia'. Aku pilih siapa? Senangkan buat macam ne! Aku bukan budak'budak bila ku suruh aku pilih siapa!! 
Semalam, semua sakit hati terlepas. Itu pun aku susah suda mo letakkan diri aku ne dalam hati kau. Kau buat ku rasa macam bertepuk sebelah tangan. Aku bukan barang mainan! aku sayang kau, tapi kenapa macam ne jadinya? Berabis aku yakinkn kau yang benda tuh memang tidak penting! Tapi susah sangat kau mau percaya dekat aku kan.
Tapi, syukur alhamdulillah. Hati ku masih jadi milik aku. Cinta ku tidak bertepuk sebelah tangan. Apa pun, tolonglah faham aku ea. Aku tau kau jeles, tapi bukan begini caranya.
#aku sayang kau..

Dah baca? Best? Like lewrr~

Wednesday, 20 February 2013

Kemarin~

  


Haii ~ Saya datang lagi . Heheh . Sekarang ada topic baik punyer before berukkben ne meninggalkan abunya .
 
Ne kesah kemarin, Ne kesah kami semuaa !! *ngee* . Kemarin , Tamu's day . So , itu kiranya jadi hari lepaking for every week .  So, yesterday aku, my bey, oche, para, amer and sapik jejalan larh .Mengukur jalan . Biasa la kalau suda menganggur . Bukannya p sekolah sangat pun , kecuali sii sapikk la mungkin yang p sekolah .

Aku dengan paraa on-the-way dari rumah jam 3 . So , tak lama lepas tuh kami sampai larh dekat KFC . Wahh gituw . Heheh . Time tuh kitorang mo tunggu oche and others . Tapi malang nya semua lambat . Setengah jam dan hampir sejam kami menunggu baru sii oche sampai . Tapi yang lain belum . Then , Kami gerak larh terus p tamu kejap .Tuh pun mo shortcut p Summer Ice . Mo minum minum kunun sambil menunggu . 

Sambil tunggu tunggu , tetiba amer msg para .Tanya kitorang kat mana . So , kami bagitau larh . Tak lama lepas tuh , amer and sapik pun sampai kat summer . Kami minum + tunggu my bey . My bey baru bangun . Mo dekat jam 4 setengah sudah dia bangun kemarin . Lepas habis minum , kami gerak p MK . Okke ? Saya gelar kedai kuriakuria . Heeheh . 

Masa perjalanan , my bey msg aku . Dia tanya kami kat mana sudah . So , i jawab la kedai MK tuh . Pun tak lama lepas tuh , aku tanya la dia kat mana suda , them dia kata dekat sebelah . Ngam2 kami keluar , terus aku tengok kedai sebelah . Aku tak tengok pun sebenarnya . Aku just lalu and tak berpaling . hahah ! dengar suara ja . tapi tak pasti suara siapa . 

Then , aku buat buat bodoh lagi . Aku msg balik my bey tuh , tanya dia dekat mana . Terus dia kasi keluar kepala nya dari kedai tuh . Oke ? Yesterday is my first time jumpa dengan dia after cuti yang sangat panjang ne . And aku happy . hehe

Lepas tuh , kami g KFC la . Mo makan . Semua kelaparan sudah ne . Jadi , kami masuk la kepsii tuh . Kami order apa yang patut . Aku dengan oche lari naik . Kunun nya mo amek tempat . Tapi sebetulnya , tanak angkat pun makanan tuh . Memandangkan ada 3 urang jejaka bersama , jadi suruh dorang lah yang tolong angkatkan. 

Sebelum naik tangga , aku sempat signal sapikk . Suruh durang angkat dulang . Yaka ? ahah . Antaman . ! Lepas tuh , surang surang lelaki tuh naik . Hahahah ! Baik punyer . Lepas dah selesai , kami makan larh . Tapi semua tak lancar makan . Kacau orang makan seja taw~ HUhh ! Alamat la ayam tuh dengar kami berceloteh . Hahaha ! Lepas tuh ,makan punya makan . Dan habis .

Lepas makan , kami keluar la . Then p tamu lagi balik . Ntah apa juga di buat . Merayau seja . HAHAHA ! Dari hujung ke hujung di ronda . Ntah apa juga yang di dapat . Paling paling pun sengsara seja orang yang lalu lalang tuh . Malar kena sakaap~  Siaann~ 

Masa otw keluar dari tempat yang sesak tuh , ada pulak mamat ne ttba haii sial la ! Dia cakap bukan2 pulak dengan aku . nasib la aku baik . malas oke mo cari pasal . Tahan hari jea la . Masa dah menunjukkan kan 6.10pm . Then i called my sista and ask where is she . So, dah dapat confirmation , aku minta izin pulang dekat kawankawan aku . Tapi aku geramm sikit , aku tak da peluang pun bcakap2 dengan my bey . kecewa~~~~

The end ; penat menaip . kejar masa sampai jam 8.57pm..

Dah baca? Best? Like lewrr~

Tuesday, 19 February 2013

Bila "Speak Now-Taylor Swift" berbunyi ..


Haii followers ~ Sorry lama tak update blog ne . Takda masa . Lagi pun , line tak berapa nak oke sangat . Tuh pasal larh tak jalan apa`apa blog ne . Okee guys , aku nak cerr sikit bila lagu Speak Now tuh berdering.. 

Hari : Isnin ; Jam : 04.03pm 
Ahli ; Me and Sii Lup ~

Okee , kan sebelum ne dah bagitau korang yang speaker hp dia rosak . So , tak dapat dah nak calling`calling macam selalu . And sehari sebelum kejadian ne berlaku ( hari ahad ) , aku tak dapat nak contact dengan sii sayang . Lama aku tunggu . Sampai tak dapat tidur ne . Huhu ~ Lepas sehari , jam 11.27am bersamaan hari isnin tuh dia ada msg . Dia kata "sorry" . Coach amek hp dia . -,- Huhh! Sedeyy!

* Aku sangat`sangat larh dilanda kekecewaan ~ *

Dah tuh , kitorang msg la lepas dia dapat balik hp dia . Tuh pun sempat lagi gaduh`gaduh ! Isshh ! Tetiba dia kata dia rinduu aku . Wahh ! #Aku pun sama# . Lepas tuh , tetiba pulak dia cakap dia nak call ! Aduhh ! Bebunga`bunga hati aku . Tapi lepas ingat`ingat balik , hp dia kan rosak . Nak call camna . ( Gugur terus bunga tuh ) . Tapi dia kata , dia guna hp coach , jadi tanpa segan silu nya , aku suruh jea larh dia call . (ngee , aku nak!)

Beberapa saat lepas tuh , terus hp aku berdering . Ehh !! Lagu "TS" larh . Heheh ~ Happy sangat <- ^_____________________________________^ . Huhahahha ! So , kami cerita`cerita la . Best ! Lepas hampir 2bulan tak dengar suara dia , akhirnya rindu ku terbalas ~ 

Terima kasih Sayang ~..

Dah baca? Best? Like lewrr~