Sunday, 31 March 2013

Untuk Dia!

Hmm, untuk dia? Yea lah. Memang untuk dia? Apa yang nak bagi kat dia? Takkan nak serah diri kot? Tak lah. Cuma benda kecik jea. Saya janji dekat dia yang saya takkan pernah nak cuba-cuba curang sepanjang dia takda di Kudat ne . Saya kan budak baik. Awak, saya tunggu awak!

Dah baca? Best? Like lewrr~

Yesterday~

Hahh! Amek kau yesterday tuh hah! Okee!!! Amekk!!!
Kemarin adalah hari dimana boipren kesayangan aku tuh bertolak untuk ke Kota Belud, Sabah! Oke? Buhat hape? PLKN larh kan, takkan nak g berenang kott  ! Nanges sangat aku yea. Time tidur pun boleh nangis gituw! Haaha! Jiwang sangat aku yea. HMM~ Aku rindu kau larh budak hitam!! Baru tak contact sehari naik gila aku!  

Walaupun larh hari jumaat lalu kita jumpa kejap, tapi.................................. TAK CUKUP oke!!!! Dah larh jumpa kejap jea, tak sampai 15minit pun! Lepas tuh, kau pulak tak pegang hp lama. Setakat sabtu and ahad tuh? Belum tentu lagi kau nak ingat aku kat sini ne. Well, kalau kau ingat pun, aku like sangat! AHAHA! Sebab kat sini pun aku dah gila meroyan tunggu kau. Ishh !!  Andai lah dapat ku cepatkan masa 3bulan tuh.. hurmm~

Dah baca? Best? Like lewrr~

Kenapa Aku Berubah?

Hmm, nak update ag. Sekarang nak cerita something ne. Baca yea. 

Last week adalah minggu yang sangat teruk bagi aku. Oke?! Nak tahu kenapa?? Macam ne, minggu lepas kan minggu terakhir sebelum panggilan KUMPULAN 2 - PLKN 2013. So, dengan tekanannya aku memikirkan hal tersebut. Sangat-sangat tertekan! Why? Sebab my beloved bey tergolong dalam kalangan orang-orang yang bertuah tuh lerr! Jeles and sangat sakit hati bila terpaksa berdiam diri menanti kepulangan dia kat sini! Benci oke!!

Disebabkan kejadian tersebut, dengan serta-mertanya aku berubah. Aku jadi pemarah, aku suka nangis, aku buat macam-macam benda and paling teruknya, aku buat dia sakit hati!  Rasa macam nak bunuh diri jehh! Nasiblah tak boleh. 

Aku berat hati sangat nak lepaskan dia. Bukan apa pun, aku taknak jauh dari dia walaupun la kami just bf/gf.  Tekanan yang teramat! Sudahlah semua benda yang aku rancang tak jadik! Hadoii larh! Naik gila aku memikirkanya. Nak tak nak, terima saja lah apa yang berlaku. 

Sangat-sangat menyesali perbuatan diri ini! 

Dah baca? Best? Like lewrr~

Result !

Haii bloggers. Sorry larh yea lama tak update blog ne. Asyik busy jea. Nak update macam mana.  Macam-macam benda nak buat lepas dah sah jadi penganggur ne. Oke? Last month, on 21th march, kitorang yang lepasan SPM'12 dah amek result dah. Saya pun dah!!

Gentar tak gentar, sedar tak sedar, hari pun berlalu dengan cepat. And kitorang ne kena terima semua yang berlaku. Apa yang kami peroleh dalam result SPM tuh dah kira usaha sepanjang kita kat sekolah. So, Alhamdulillah, syukur pada-Nya kerana memberikan saya dan kawan-kawan yang lain nasib yang baik.  Rasa sangat bersyukur sebab berkat usaha dan doa kami di sudahi dengan keputusan yang baik. Agak memuaskan walaupun tak sehebat yang lain. 


Oke, nak tahu tak result saya macam mana? Cenggini  Boleh laarh. Check this out 






Dah baca? Best? Like lewrr~

Friday, 15 March 2013

Akuu

Okee? Haii semua blogger. Sorry ya. Jarang dah update blog . Ni hah ! Naik belalat blog ne ak tinggalkan. Hmm, hari ne aku g Klinik Kesihatan Kudat. Nak taw aku buat apa? Hah! Letak mata tuh depan monitor! Jangan nak memandai tuk lari dari pembacaan.
Tadi aku g klinik, bukan sakit nak beranak. Bukan juga sakit gigi. Tadi ada event kat sana. Majlis tilawah Al Quran, hafazan, berpidato, bercerita. So, ikut la. Anjuran PERKIPS Hospital Kudat.
Best juga sekali sekala dapat ikut program macam tuh. Walau la takda nama dalam senarai peserta, jadi penonton pun oke la. Kan itu pun sebahagian dari penyertaan. Rilek la. 
Satu jea benda yang buat aku rasa gembira. Walau di mana pun aku berada, tetap ada kawan walaupun tak la rapat sangat. Al least tak keseorangan kan? hehe
Kawan setadika. Sampai sekarang pun oke masih . Tak sombong. Tak macam kawan zaman remaja ne. Otak dia da terlampau maju. Hehe
But, sokey! 

Dah baca? Best? Like lewrr~