Saturday, 4 October 2014

Aku Rindu..

Haii. Assalamualaikum! Hari ini mahu aktif balik lah membelogkan diri. See the title? Ya aku rindu. Rinduu sangattt...... crying1 onion head

Tengok nii! 
Gambar After Amali Sains Sukan Last Year.

Yang ni baa aku rindu betul tuh. INI LA ITU!! Kalau dulu, 21 orang dalam kelas. Lepas tuh, kurang satu, kurang satu, kurang lagi satu. Sekarang tinggal 17 orang lagi dalam kelas. Huh!! depressed2 onion head Kelas tadika lagi ramai kali!

Tengok dalm pict tuh, semua nampak bersatu kan walaupun ada masalah. Tapi? Hebat baa ni kami semua. Apa-2 pun kami boleh handle walau pun penat.

Tapi sekarang? SEBALIKNYA. Rasa kecewa masih bersisa di hati. Apa-2 pun, sekarang semua kejar matlamat sendiri. Tidak apalah, kalau keputusan yang lain tuh untuk memulaukan hati ini, never mind. Life must go on
falling asleep onion head

Dah baca? Best? Like lewrr~

Thursday, 2 October 2014

Andai Suatu Hari Nanti, Aku...

Andai Suatu Hari Nanti, Aku... dibagi peluang untuk kenal balik orang yang pernah dengan aku, aku pilih untuk 'BERSAHABAT' dari 'BERCINTA' mouse girl 20.

Aku sayang kamu, tapi malangnya, perasaan sayang ku tuh lama sudah mati. HANCUR, MUSNAH hati aku dipermain kamu. Walau macam mana pun aku cuba untuk pertahankan kamu, banyak cara juga kamu buat kan untuk lepaskan aku, atau maybe, buat aku lepaskan kamu.  

Macam mana pun aku tanggung sakit hati aku ni, aku kena terima juga. Aku sayang kamu, tapi mungkin jodoh itu bukan milik kita. Tapi kalau jodoh itu untuk masa depan kita, aku terima dengan hati terbuka. Aku cuba rapat, cuba berbaik dengan kamu, tapi aku takut kamu salah nilai dengan apa yang ku buat.  

*W.M.I.W.A.A
*M.K.M
*M.A.R.B
*M.R
*M.I.A.R
*A.K.M.M.H

mouse girl 13

Dah baca? Best? Like lewrr~

Humpp~ Tersakiti..

Hai! Again. Sebagai seorang manusia, aku juga punya rasa, masih punya perasaan. Sakitnya hati bila orang yang kita percaya dan orang yang kita rapat buat biadap dengan kita. Walaupun cuma benda kecil saja, tetap menyakitkan hati, kan? 

Entahlah. Ada kawan macam tiada. Yang dorang tahu cuma happy dengan boyfriend, tapi tidak pernah fikir pasal kawan sendiri. Sangatlah terasa hati ini. Cara bercakap pun bukan macam dulu dah. Sekarang dengan sang kekasih, manja tahap  bila dengan kawan sendiri perangai tuh macam . Mau sangat hati ni teriak, tapi buat apa? Berbaloikah dengan perasaan sakit hati aku ni? Aku pun tidak pasti dan kurang mengerti. Kau dah kenal aku lama, tapi kau belakangkan aku bila kau dah bahagia!!

Tapi tidak apalah. One days, soon or later, you'll face the same for what have you done to me. Walau macam mana pun, suatu hari nanti aku pasti, kau tetap akan cari aku sebagai kawan, and masa tuh baru kau tau apa erti PERSAHABTAN itu kan.

Hope, bila hati kau dah pulih, kau kenanglah kenangan kita sama-sama tuh aa. Harap-haraplah rasa tersakiti aku ni tidak berpanjangan and harap-harap kita jadi macam dulu lagi.


Dah baca? Best? Like lewrr~